Переговори влади із представниками Майдану потрібно вести окремо від консультацій з опозицією. Про це вчора журналістам заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Тому що коли ми ставимо запитання представникам нашої опозиції, якщо ми приймемо це рішення, чи будуть відповідні дії на Майдані, вони відповідь не дають або дають, кажучи «ми не знаємо», або ж «ні», жодних відповідних дій не буде», — сказав Олександр Єфремов.

«Виникає запитання: ми тут створюємо ілюзію, розмовляючи з опозицією, яка невідомо кого представляє, невідомо хто за ними стоїть, а на Майдані відбувається своя робота», — додав лідер фракції.

Він вважає, що не всі ті питання, які ухвалюють представники опозиції, пов’язані з тими, які люди приймають на Майдані.

Крім того, народний депутат нагадав, що у Президента є 60 днів для подачі кандидатури прем’єра. Можливо, додав лідер фракції регіоналів, глава держави висловить свою точку зору наступного тижня.

А для проведення дострокових парламентських виборів, упевнений Олександр Єфремов, може бути задіяно механізм складання 150 депутатами своїх повноважень. Крім того, якщо парламент не працюватиме в нормальному режимі, то тоді необхідно буде проводити дострокові вибори народних депутатів. І «у Президента України є повні повноваження для того, щоб у такій ситуації прийняти відповідне рішення». Водночас народний депутат додав: «Але я не думаю, що у Президента є бажання ввергати країну у вибори».