Нинішня ситуація в парламенті — це свідчення того, що так звана більшість намагається затягувати час до моменту повернення Януковича з Росії, заявив на вчорашньому брифінгу голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Влада, за його словами, отримала чіткі пропозиції від опозиційних сил щодо вирішення загальнонаціональної кризи. 

«Ми задекларували, що нині не можна розглядати жодних питань і затверджувати календарний план до того часу, поки не буде врегульована катастрофічна суспільно-політична криза в Україні. Намагання партії влади затягувати час призведе не до вирішення конфлікту, а навпаки — до його загострення по всій Україні. Опозиція чітко задекларувала: якщо влада готова голосувати за будь-який проект конституційної реформи, то ми терміново реєструємо, ставимо його на голосування, і тоді процес піде.

Нині є два варіанти — це вирішення питання конституційної реформи за допомогою закону № 4180, який був ухвалений у першому читанні ще в четвертому скликанні; пакет документів із правками Венеціанської комісії був запропонований Партії регіонів. А є другий варіант — це законопроект, поданий Р. Князевичем, щодо створення правових можливостей для Конституційного Суду виправити свою ж помилку про скасування конституційної реформи 2004 року. Однак очевидно, що влада свідомо затягує час.