На Тернопільщині відбулась загальноукраїнська проща до Зарваниці

З усіх областей України та з-за кордону прибули віряни на загальноукраїнську прощу до Зарваниці, що в Теребовлянському районі (на знімку).

Приїхали до святині греко-католицького світу Президент Петро Порошенко, глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, представники влади та духовенства.

Цьогорічну прощу присвятили 1030-літтю Хрещення Русі-України. У Марійському духовному центрі прочани молилися за мир і цілісність в нашій країні. «Ми спадкоємці Київської Русі-України. Нашу землю хрестив рівноапостольний Володимир Великий. Ми з вами зупинили агресора і зберегли українську державу. Ми з вами збудували боєздатну армію. Ми зараз утверджуємо державну мову — невід’ємну складову сили та успіху нашого народу. Ми розвиваємо всі наші Церкви, а Православній Церкві повертаємо українську ідентичність та рівне місце посеред інших православних церков світу», — сказав Президент та наголосив: «Наша армія — боронить нашу землю. Наша мова — боронить наше серце. Наша віра — боронить нашу душу».
Ця загальноукраїнська проща вже стала місцем не лише для молитви. Тут молодь з усієї України зустрічається з главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. У своїй промові та відповідях на актуальні запитання він акцентував увагу на важливості сімейних цінностей та на істинній любові у всій її повноті. «Правда має силу, яку не треба захищати і насаджувати, правду потрібно свідчити своїм життям і проголошувати її», — наголосив глава УГКЦ.
Проща тривала 14—15 липня й завершилася молебнем за душі загиблих захисників України та Героїв Небесної Сотні.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою Тернопільської облради.

Тернопільська область.