Наміри створити Івано-Франківську об’єднану територіальну громаду (ОТГ) обговорили міські голови Івано-Франківська і Тисмениці Руслан Марцінків та Степан Сворак. Із такою пропозицією делегація із сусіднього райцентру прибула до франківської мерії.

Тисменицький міський голова Степан Сворак (праворуч).

«Коли два міста починають консультації щодо об’єднання громад — це як хлопець із дівчиною починає зустрічатися, — емоційно підсумував зустріч Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці. — Це не означає, що ми вже завтра об’єднаємося, але то намір на перспективу. Зрозуміло, що рішення непросте, потребує дотримання різних процедур. Йому передують громадські обговорення. Вивчатимемо можливість такої ОТГ».
На зустрічі домовилися про спільну організацію та проведення культурно-мистецьких заходів, що може стати своєрідною підготовкою до зародження тісніших стосунків між громадами.
Перспективний план створення Івано-Франківської ОТГ передбачає в складі об’єднаної громади п’ять приміських сіл та 11 — Тисменицького району. Тепер до цієї ОТГ може ввійти й Тисмениця.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надано Русланом МАРЦІНКІВИМ.

Івано-Франківська область.