Під час нічного патрулювання лісу на території Суразького лісництва державного підприємства «Кременецьке лісове господарство», що на Тернопільщині, державна лісова охорона лісництва спільно з працівниками поліції виявила браконьєрів, які незаконно заготовляли деревину. Про це поінформував лісничий Суразького лісництва Степан Ладан.

Як з’ясувалося, зловмисники прибули з Рівненської області. Лісівники припускають, що незаконну заготівлю деревини ця група робила систематично, адже розвідувальну операцію з вибору кращих дерев на ділянці здійснювали на машині «Фольксваген Пасат». Опісля вибору кращих дерев, викликали бригаду на двох бусах. Далі робітники розпилювали дерева на триметрові й метрові колоди і транспортували їх у буси.
Поліції вдалося затримати мікроавтобус. Водій так поспішав, що, забувши правила, рушив протилежним боком «шумським» кільцем. Потім кинувся навтьоки, залишивши мікроавтобус на дорозі. Державна лісова охорона з працівником поліції попрямували і за керівником нелегальної рубки, який намагався виїхати за межі Шумського району в бік Рівненської області на автомобілі «Фольксваген Пасат», та, перекривши йому дорогу, не дали цього зробити.
З’ясувати, звідки гастролери, вдалося саме завдяки легковику, який зареєстровано в Рівненській області. Керівника незаконної заготівлі затримали, про інших чотирьох виконавців він повідомив правоохоронців. Усі транспортні засоби затримано, деревину конфісковано. Триває розслідування.
Як повідомили в прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства, ця група незаконно спиляла чотири дуби діаметром 80 сантиметрів. Ураховуючи те, що крадіжку скоїли на території природно-заповідного фонду, а саме в лісовому заказнику загальнодержавного значення «Суразька дача», матеріали для оцінки шкоди, завданої природно-заповідному фонду та лісовому господарству, передали Державній екологічній інспекції в Тернопільській області.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ТОУЛМГ.

Тернопільська область.