Фракція «Народний фронт» виконала 94 відсотки програмних положень, з якими політична сила обиралася до нинішнього складу парламенту. Таку інформацію оприлюднено за результатами аналізу виконання передвиборних обіцянок політичними партіями за чотири роки роботи у Верховній Раді восьмого скликання, проведеного в рамках проекту журналістських розслідувань Bihus. Info.
Експерти нагадали, що серед передвиборних обіцянок «Народного фронту» були: курс на євроінтеграцію, реформа армії та посилення обороноздатності країни, боротьба з корупцією, очищення влади, реформа силових структур і судів, демонополізація економіки, децентралізація, розвиток суспільного мовлення і конкурентний медіаринок, зміцнення єдиного інформаційного простору і захист прав нацменшин, енергетична незалежність і боротьба за відновлення територіальної цілісності. «Фракція, яка входить до парламентської коаліції, на четвертий рік роботи парламенту частково виконала більшу частину своїх програмних положень», — йдеться у дослідженні.
Згідно з аналізом, «Народний фронт» найбільш дисципліновано підтримує виконання власних зобов’язань (голосами 85 відсотків фракції). Окрім того, 53 відсотки проаналізованих законодавчих ініціатив, які відповідають згаданим передвиборним обіцянкам, мають серед ініціаторів представників «Народного фронту».
Водночас законодавчу активність Верховної Ради протягом восьмої сесії проаналізували і в Інституті публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ. За цими даними, до першої десятки найефективніших законодавців восьмої сесії увійшли два представники «Народного фронту»: Сергій Пашинський (п’яте місце) та керівник фракції Максим Бурбак (десяте місце). А одинадцяте місце в загальному рейтингу посів Віктор Єленський.
Громадянська мережа ОПОРА традиційно склала рейтинг найдисциплінованіших фракцій та груп. Аналітики підрахували безпосередню присутність під час голосувань кожної фракції парламенту в липні 2018 року. «Найкращим цей показник був у депутатів «Народного фронту» — 89 відсотків», — ідеться в дослідженні.

Вл. інф.