Парламент має удосконалити процес підготовки законопроектів, пов’язаних з виконанням міжнародно-правових зобов’язань нашої країни. На цьому наголошують представники фракції «Блок Петра Порошенка» — Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, а також члени парламентського Комітету з питань європейської інтеграції. А саме — заступник голови Марія Іонова, голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Оксана Юринець та голова підкомітету з питань економічного, секторального співробітництва та поглиблення і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС комітету Оксана Білозір. 
У співавторстві вони підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект змін до Регламенту, які удосконалюють процедуру експертизи законопроектів, пов’язаних з виконанням наших міжнародно-правових зобов’язань у сфері європейської інтеграції (№ 8610).
За словами народних депутатів, проект закону розроблено з метою забезпечення належного виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами — з іншої сторони. Йдеться також і про інші міжнародні договори в сфері європейської інтеграції.
Законопроектом, зокрема, пропонується передбачити в Регламенті положення про включення до пояснювальної записки, яка супроводжує законопроект, інформації з приводу наявності міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції щодо предмета правового регулювання законопроекту. Також підставою для повернення законопроекту без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні визначається висновок комітету, до предмета відання якого належить оцінка відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням у сфері європейської інтеграції, про те, що внесений законопроект не відповідає таким зобов’язанням.

Вл. інф.