Мешканці кількох районів прийшли на прийом до першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного з колективними питаннями. А саме: із проханням розв’язати проблему в комунальному закладі Тернопільської обласної ради з приміщенням для дитячого садка в селі Струсів Теребовлянського району, проконтролювати ремонт дороги та перекриття даху в школі, будівництво криївки в селі Золота Слобода Козівського району.

Обговоривши з громадянами порушені теми, Василь Деревляний пообіцяв максимально сприяти їх вирішенню. Зокрема, як відомо, в селі Золота Слобода у 1943 році відбувся Третій Надзвичайний Великий Збір ОУН. «Перший збір ОУН відбувся у Відні, другий — у Кракові, а третій — у нас на Тернопільщині. Обласна влада робить усе можливе з відновлення цього легендарного місця. Хочу зауважити, що до нас жодна обласна влада не приділяла такої уваги і не вживала таких заходів, як ми разом, спільно робимо сьогодні. Село Золота Слобода, Хутір Веснівка та село Бишки повинні стати осередком патріотичного виховання молоді. Ми хочемо облаштувати криївку, відбудувати стодолу, де відбувався Третій Надзвичайний Збір, та відремонтувати дороги. Для цього з обласного бюджету виділили кошти», — зазначив перший заступник голови обласної ради, голова обласної організації ВО «Батьківщина».

Василь Деревляний запевнив, що оргкомітет контролюватиме облаштування інфраструктури в селі Золота Слобода та на Хуторі Веснівка Козівського району.

Тернопільська область.

Фото з сайту Тернопільської обласної ради.