Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко разом з першим заступником голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександром Домбровським та народними депутатами Наталією Кацер-Бучковською і Олексієм Рябчиним провели зустріч з керівником Бюро з питань енергетичних ресурсів Державного департаменту США Френсісом Феноном. Захід відбувся під час першого офіційного візиту посадовця в Україну.

На знімку: народні депутати України Олексій Рябчин, Наталія Кацер-Бучковська, керівник Бюро з питань енергетичних ресурсів Державного департаменту США Френсіс Фенон, голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, народний депутат Олександр Домбровський, радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США Бенджамін Шмітт.

Фото зі сторінки Ганни Гопко у Фейсбуці.

У ході зустрічі обговорили наші досягнення в сфері енергетики. Відзначили, зокрема, ухвалені закони про ринки газу та електроенергетики, а також про єдиного енергорегулятора. Сторони обмінялися думками з широкого кола питань стосовно інвестицій в Україну, для залучення яких потрібні лібералізація українського ринку і зниження ризиків для інвесторів.
Окрему увагу приділили питанню безпекової ситуації на сході й в окупованому Криму. Акцентували увагу на необхідності об’єднання зусиль для недопущення реалізації проекту «Північний потік-2». Американська сторона запевнила, що США беззастережно підтримують територіальну цілісність і суверенітет нашої країни.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.