Підготовка до опалювального сезону відстає від графіка. Доведеться надолужувати!

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко вчора на селекторній нараді щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення водоканалів реагентами заявив, що поки що спостерігається відставання від графіка підготовки регіонів до опалювального сезону.
«Цифри, що ми маємо,.. мене не вражають, є відставання від графіка», — прокоментував Зубко дані. Зокрема, він наголосив, що до кінця липня відставання мусять скоротити.

Колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.

А ще віце-прем’єр зауважив, що досі існує заборгованість органів місцевого самоврядування за газ та електроенергію. За його словами, порівняно з початком червня рівень розрахунків за газ збільшився на 4 %, але й донині залишається критичним.
У зв’язку з заборгованістю Геннадій Зубко припустив, що зима буде «непростою». Своєю чергою заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк поінформував, що технічну підготовку житлового фонду до опалювального сезону пройшли трохи більше половини будинків та закладів соціальної сфери, додавши, що із 1 млрд 936 млн 962 тисяч гривень, передбачених на підготовку житлового фонду до зими, профінансовано 42,7 %.
Йшлося на нараді й про те, що кілька водоканалів в Україні для знезараження води використовують у роботі хлор із Румунії. Очікуються поставки з Узбекистану. Віце-прем’єр поінформував, що сьогодні на засіданні уряду планується ухвалити рішення про забезпечення резерву хлору на рівні держрезерву. 

Вл. інф.