Народний депутат, представник фракції «Блок Петра Порошенка», уповноважений Президента в справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв із робочим візитом побував у США. Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.
У рамках візиту заплановано низку важливих зустрічей та заходів. Зокрема, народний обранець уже взяв участь у конференції, основною темою дискусій якої стали виклики та переслідування, що відбуваються на тлі віросповідання. Зібрання відбулося під егідою Державного департаменту США. За словами М. Джемілєва, це перший захід з питань свободи віросповідання, який проводиться у світі на такому рівні. «Основний акцент конференції фокусується на досягненні конкретних результатів у сприянні свободі віросповідання, — стверджує він. — Задля цього організатори запросили широке коло зацікавлених осіб, серед яких і представники урядів, і релігійні лідери, і представники громадянського суспільства та міжнародних організацій. Понад 80 делегацій з різних країн обговорюватимуть різні питання і працюватимуть над конкретними способами боротьби з релігійними переслідуваннями та дискримінацією і забезпеченням більшої поваги до свободи віросповідання для всіх».
Так, наприклад, серед іншого, надавались роз’яснення про підтримку громадянських організацій, які працюють у сфері забезпечення права на віросповідання, та з приводу того, як отримати фінансову підтримку США (гранти) задля цього.

Вл. інф.