Народні депутати фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Андрій Вадатурський та Андрій Лопушанський, разом із представниками інших фракцій, підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації та дерегуляції повітряних перевезень і відродження регулярних повітряних, автобусних та водних внутрішніх перевезень» (реєстраційний номер 8632).
«Україні вигідно будувати власні повітряні та водні судна, а також автобуси. Це тисячі нових робочих місць, сотні мільйонів доларів бюджетних відрахувань і примноження інвестицій у суміжні галузі, — зазначив Андрій Вадатурський у пояснювальній записці до проекту закону. —  Кожен рік стимулювання розвитку внутрішнього водного, повітряного та автобусного транспортів генеруватимуть значне зростання попиту на продукцію суміжних галузей економіки. Органи влади за допомогою навігаційних систем мають можливість у реальному часі здійснювати контроль за пересуванням як суден, так і автобусів в частині здійснення саме внутрішніх перевезень пасажирів, багажу, вантажів або пошти».

Законопроект, зокрема, передбачає надати експлуатантам аеропортів можливість самостійно враховувати кон’юнктуру ринку і визначати ставки зборів та плат за послуги, які надаються в аеропорту. З метою стимулювання розвитку внутрішнього водного транспорту з Державного бюджету України пропонується першому власнику судна внутрішнього плавання компенсувати частину вартості (40 відсотків) первісної вартості суден внутрішнього плавання, що побудовані в Україні із ступенем їх локалізації понад 60 відсотків. Також судновласнику судна внутрішнього плавання — частину вартості пального, що використане його суднами для каботажного плавання на внутрішніх водних шляхах, в розмірі розрахункової суми акцизного податку на таке паливо згідно з Податковим кодексом України. Такі компенсації передбачено і для перших власників повітряних суден.