Влада самопроголошеної «ДНР» вкотре здивувала чесний народ — 11 травня нинішнього року вождь видав указ про створення ракетних військ. Мета зрозуміла: показати, що бойовики мають грізну зброю, яка повинна налякати нелюбу для них Україну.
І це не порожні слова, ракети було продемонстровано публіці на параді з нагоди річниці створення «ДНР». Мали вигляд вони цілком переконливий. Сепаратисти дали зрозуміти, що готові розгромити вщент київських недругів.
Тут постає запитання: звідки взялася в сепаратистів ця грізна зброя? Відповідь дав сам О. Захарченко у своєму вітанні параду: ракети сепаратисти самі склепали, використовуючи багатий досвід палестинських диверсантів і афганських моджахедів. Роблять їх просто: береться шматок звичайної водопровідної труби, один її кінець заварюють. Потім труба кріпиться на підходящі колеса, в неї вкладають потужний заряд і спрямовують у бік противника. Виходить така собі помісь «Граду» зі «Смерчем». І назву цьому диву артилерії дали підходяще: «Чебурашка».
Про точність стрільби тут, звісно, не йдеться, зате гуркіт сильний, налякати може. Це вам не якийсь там «Джевелін», а крутіше.
Уперше це саморобне знаряддя було застосовано під Маріуполем. Про його забійну силу військові поки що нічого не кажуть, а от вирви від розривів вражають.
Треба сказати, що місцеві винахідники-самоучки на цьому зупинятися не планують, вони вихваляються що, піднатужившись, можуть склепати й міжконтинентальну ракету. Тож ворога дістануть не тільки в Києві, а й за океаном. Бережіться, супостати!

Лев КУКЛІН.