Триває візит делегації народних депутатів Олександра Кодоли («Народний фронт»), Наталії Веселової (позафракційна), Ірини Суслової («Блок Петра Порошенка»), Валерії Заружко («Радикальна партія Олега Ляшка»), Сергія Кіраля («Самопоміч») у рамках програми «Відкритий світ», яка фінансується конгресом США. 

На знімку: українська делегація біля парламенту Штату Канзас, місто Топіка.

Фото зі сторінки Олександра Кодоли у Фейсбуці.

Після офіційних зустрічей, які відбулися в Конгресі та Державному департаменті США, законотворці відвідали американо-український форум у Вашингтоні. А тоді вирушили до Канзас-Сіті. Як зауважив на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Кодола, народні обранці перебуватимуть тут шість днів. Протягом цього часу вони житимуть у американських родинах, але щодня працюватимуть у рамках затвердженої програми — матимуть зустрічі з американськими колегами та місцевими органами влади Канзасу та штату Міссурі.

Так, протягом першого дня у Канзас-Сіті народні обранці відвідали бізнес-форум, під час якого, за словами О. Кодоли, парламентарії говорили з представниками бізнесу штату про економічні можливості України та умови інвестування в нашу економіку.

«Розповів про приклади роботи американських інвестицій на Чернігівщині та в моєму окрузі», — написав парламентарій. Він також поінформував, що разом із колегами ознайомився з роботою офісу та команди сенатора Claire McCaskill. Сторони обмінялися ефективними прикладами комунікації з виборцями. Народний депутат відзначив у своєму повідомленні й зустріч із аудитором Канзасу. «Його служба торік спромоглася зробити 17 мільйонів доларів прямих заощаджень та 180 мільйонів непрямих, -написав О. Кодола. — До речі, жодної премії за це не отримали. Адже це — робота».

У рамках візиту парламентарії побували також у столиці штату Канзас — місті Топіка. Там відбулася низка зустрічей із місцевими ЗМІ та департаментом торгівлі губернатора. 

Відвідали й місцевий парламент. «Цей штат, населенням 2,8 мільйона, називають «житницею Америки», а також її серцем, оскільки він знаходиться в самому центрі, — зауважив народний обранець. — Що дуже схоже з Україною, то це тутешня природа і те, що Канзас — лідер із вирощування пшениці в США. Девіз цього штату — «Через терни до зірок». І вони це успішно роблять»!

Вл. інф.