Запропонували нову освітньо-виховну концепцію для дітей Донбасу. Про це повідомив народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олег Недава.

За словами парламентарія, найбільше від війни, яка триває вже п’ятий рік, страждають діти Донбасу, котрі, на жаль, навіть «можуть по звуку визначити, з якої зброї стріляють: гаубиці, «граду» чи «урагану».

Олег Недава повідомив, що «завдяки обласній адміністрації, підтримки Президента, наших депутатів і військових, ми змогли запропонувати нову освітньо-виховну концепцію, згідно з якою діти Донбасу бачать не тільки війну».

«Майже дві тисячі школярів Донецької області за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища вирушають у подорож «Екологічними стежками рідної України». З 7 по 15 липня перша група дітей з Слов’янського району відвідала Шевченківський національний заповідник, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», музей І. Нечуя-Левицького в селі Стеблів та інше.

«Днями, разом з дітьми з Маріуполя і Волновахи, ми поклали квіти до меморіалу «Скорботний ангел», встановленому під Слов’янськом на місці падіння літака Ан-30Б, збитого бойовиками в 2014 році. Екіпаж відвів від міста пошкоджений літак і ціною свого життя не допустив жертв серед населення Слов’янська. Разом вшанували пам’ять загиблих героїв», — розповів Олег Недава.