Вчора у Запоріжжі правоохоронці повідомили подробиці гучного вбивства, яке сталось у Запорізькій області.
Нагадаємо, 31 липня у Бердянську пострілом у голову було вбито громадського активіста, колишнього бійця батальйону «Донбас» Віталія Олешка. Голова запорізької Нацполіції Сергій Коміссаров зазначив, підозрюваних у скоєнні злочину було затримано позавчора близько 16-ї години. Ними виявились чотири жителі сусідньої області віком від 30 до 40 років. Напад на Олешка вони готували кілька днів. Допомагав їм житель Бердянська, який надав своє авто. Зараз усі затримані перебувають під вартою. Втім, спілкуватись зі слідчими поки що не бажають. Але сумнівів щодо їхньої причетності до злочину у правоохоронців немає.
«Їх опізнають свідки. І хочу наголосити, нам дуже пощастило, що в Бердянську є багато камер спостереження. Ми вже знаємо інформацію, де перебували затримані, де жили. Зараз ми документуємо це офіційно, аби потім у слідства не виникло жодних питань», — зазначив начальник Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області Сергій Коміcсаров.
Деякі з затриманих уже притягались до кримінальної відповідальності. Нині слідство розглядає одразу кілька версій. Серед них — політична та економічна діяльність Олешка. Не виключають і провокацію з боку країни-агресора. Зараз правоохоронці шукають замовників резонансного вбивства.
«Нами будуть відпрацьовані всі версії. Злочинці, ким би вони не були, повинні відповідати за свої злочини», — наголосив Сергій Комісcаров.

Тетяна КУЧЕРЕНКО.

 

ФОТОФАКТ

Учора активісти вийшли на протест під стіни Міністерства внутрішніх справ. Спонукало до таких дій, кажуть небайдужі, свавілля проти громадських активістів, зокрема вбивство атовця «Сармата» та облиття кислотою херсонської правозахисниці Катерини Гандзюк.

На знімку: на передньому плані — голова правління ГО «Центр інформації про права людини» Тетяна Печончик.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua