Указом Президента України Петра Порошенка від 30 липня 2018 року Валерія Куліча звільнено з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

На прес-конференції в Чернігівській ОДА Валерій Куліч головним своїм успіхом назвав високі темпи децентралізації — на Чернігівщині створено 37 ОТГ. Також він сказав: «Я щиро вдячний уряду за тісну співпрацю. На Чернігівщині побували очільники усіх міністерств. Усе, чого вдалося досягти, — результат командної роботи, яка реалізовувалася на місцях безпосередньо ОДА, структурними підрозділами, командою голів РДА та органами місцевого самоврядування, депутатським корпусом обласної ради.

Багато у чому це також заслуга народних депутатів від області».

Водночас він розповів, що кожен народний депутат намагався ввести в органи влади своїх представників, не даючи голові ОДА самостійно сформувати свою команду. «Якщо немає можливості сформувати ту команду, за яку ти будеш нести відповідальність, і рухатися з нею, то навіщо морочити комусь голову», — сказав він.

Своє майбутнє Валерій Куліч бачить або в бізнесі, або в громадській роботі.

«Робота політика — сезонна робота. Сезон закінчився. Я хочу подякувати Президенту, що дав можливість попрацювати», — сказав уже відставлений голова Чернігівської ОДА.

Разом із Кулічем заявили про відставку директор департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван та заступник голови — керівник апарату ОДА Тетяна Гліб.

Чернігів.