Завершився візит делегації народних депутатів у США, який відбувався в рамках проекту «Відкритий світ» за підтримки Конгресу Сполучених Штатів. Ми вже писали, що представники різних фракцій протягом тижня проживали в американських родинах у Канзас-Сіті. Водночас Олександр Кодола («Народний фронт»), Наталія Веселова (позафракційна), Ірина Суслова («Блок Петра Порошенка»), Валерія Заружко («Радикальна партія Олега Ляшка») та Сергій Кіраль («Самопоміч») брали участь у зустрічах, передбачених у рамках візиту.

Народні депутати України Олександр Кодола, Валерія Заружко і Наталія Веселова під час зустрічі з поліцією Канзас-Сіті.

Так, народні обранці мали зустріч із мером Канзас-Сіті Слаєм Джеймсом, а також із представниками офісу конгресмена Кевіна Йодера та представниками місцевої влади. «Америка — країна свободи та демократії, — зауважив на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Кодола. — І це дійсно так. Без пафосу і політики, на побутовому рівні, у щоденному житті. Ви можете робити все що завгодно. Умова лише одна — не порушувати закон і не заважати іншим». Народний обранець поінформував, що запропонував меру С. Джеймсу встановити партнерські відносини з рідним містом парламентарія — Ніжином. Він нагадав, що американський Канзас-Сіті населяє 463 тисячі осіб. Це великий фінансово-торговий центр із річним бюджетом 2,5 мільярда доларів. Тут дуже розвинуті нафтопереробна, хімічна, деревообробна та автомобільно-будівельна галузі. Як і Ніжин, Канзас-Сіті є одним із важливих залізничних вузлів США і посідає перше в країні місце за тоннажем вантажу, який проходить через нього, каже народний депутат.
Перед тим, як вирушити додому, О. Кодола подякував у соціальній мережі американському Конгресу і програмі «Відкритий світ» «за новий досвід та знання, корисні знайомства та зустрічі, за можливість познайомитися з Америкою, такою, якою вона є». Окрема подяка — американським родинам за гостинність та всьому американському народу — за підтримку України!

Вл. інф.
Фото зі сторінки Олександра Кодоли у Фейсбуці.