Найважливіші досягнення Міністерства інформаційної політики (МІП) протягом 2017 року — затвердження Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей, будівництво телевеж, з яких ведеться українське мовлення на окуповані території, та зростання кількості супутникових і кабельних мереж. 
На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час засідання колегії міністерства. Урядовець також відзначив розробку та презентацію в світі єдиного бренду України — Ukraine NOW і створення якісного контенту, зокрема, стрічки «Дякую», яка успішно представляє нашу країну на міжнародних фестивалях. «Міністерством зроблена значна робота, але попереду ще більше завдань, які необхідно виконувати ще більш швидкими темпами», — зазначив віце-прем’єр.
Натомість, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар підкреслила необхідність ще більш активного протистояння російській пропаганді, особливо на міжнародній арені. «Ми просто зобов’язані донести світу, що насправді відбувається в Україні. Що у нас не громадянська війна, а повноцінна агресія з боку Російської Федерації», — зауважила вона.
Під час засідання колегії Міністерства інформаційної політики представлено результати діяльності у сферах інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу, європейської інтеграції, впровадження доктрини інформаційної безпеки, міжнародної взаємодії, стратегічних комунікацій, популяризації України в світі, розвитку системи іномовлення та проведення загальнонаціональних комунікаційних кампаній. Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова відзначила потребу в збільшенні фінансування з держбюджету для масштабування успішних проектів. «Проти нас ведеться активна інформаційна війна, на яку агресор виділяє мільярди доларів. І ми теж маємо бути у всеозброєнні», — зазначила вона.
Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін підкреслив важливість координації дій з міжнародними партнерами, а також міжвідомчої координації усередині держави для ефективної протидії інформаційним загрозам. Своєю чергою, державний секретар профільного міністерства Артем Біденко зазначив, що МІП у своїй роботі керується принципами відкритості, прозорості та побудови якісних процедур, завдяки яким успішно реалізовуються проекти.
Доктор політичних наук, доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій Інституту міжнародних відносин Сергій Даниленко представив звіт про роботу експертної ради при міністерстві. За його словами, ухвалюючи рішення, міністерство регулярно взаємодіє з якнайширшим колом експертів.
Також на колегії представили звіти студентської ради при МІП та результати моніторингу висвітлення ЗМІ ситуації на Донбасі та у Криму. У засіданні взяли участь голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко, заступник голови Нацради Уляна Фещук, член Нацради Сергій Костинський, голова Державного комітету з телебачення та радіомовлення Олег Наливайко, народні депутати, науковці, представники медіаспільноти та громадянського суспільства.

Вл. інф.