Таку думку висловив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», член парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Сергій Березенко про національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит». Враженнями від відвідування медичного закладу він поділився на своїй сторінці в Facebook. За його словами, профільний комітет віднедавна поділився на два табори — одні вважають ситуацію довкола «Охматдиту» перемогою, інші — зрадою...

«Вирішив подивитися на реальний стан лікарні, історія якої починається ще з 2011-го, — зазначив народний обранець. — Її то будували, то «заморожували», то розкрадали — і так не один рік. Але за останні півтора року медзаклад змінився до невпізнання — починаючи від розмальованих коридорів, закінчуючи обладнанням». Як приклад С. Березенко навів станцію для імуногематології — прилад, який визначає групу крові, резус-фактор, підбирає донора та перевіряє на сумісність. Усі дорогі апарати «встановлені й функціонують», — запевнив парламентарій.

«Загалом на «Охматдит» витратили 1,2 мільярда гривень, — наголосив народний депутат. — Для повного завершення робіт необхідно ще майже два мільярди — на добудову другого пускового комплексу і на обладнання. Роботи чимало. Головне — не зупинятися, бо це лікарня, якою ми точно в майбутньому маємо пишатися».

Вл. інф.