Генеральний прокурор України Юрій Луценко у четвер на спільному брифінгу з першим заступником голови СБУ Віталієм Маліковим та директором КНДІСЕ Олександром Рувіним повідомив про закінчення досудового розслідування так званої справи про підготовку теракту у Києві, в якій фігурує керівник громадської організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан та народний депутат України Надія Савченко. Їх затримали ще у березні цього року. 

«Під час слідства ми здобули всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку масштабного теракту в центрі української столиці шляхом використання зброї, яка була надана зловмисникам на території «ДНР», — розповів Генпрокурор. Луценко зазначив, що далі із матеріалами досудового слідства мають ознайомитися підозрювані та їхні захисники. Після чого справу направлять до суду.

Під час брифінгу з метою візуалізації можливих наслідків терористичного акту продемонстрували вибух міни, яку, за словами Юрія Луценка, могли підірвати у приміщенні Верховної Ради України. «Уявіть собі, що могло статися, якби СБУ під процесуальним керівництвом ГПУ не зупинила цей теракт», — наголосив Генеральний прокурор України.

Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою одного з народних депутатів України та керівника громадської організації «Офіцерський корпус» у вчиненні терористичного акту у центрі м. Києва. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій. У свою чергу директор КНДІСЕ детально розповів про вилучену зброю, результати експертизи та можливі наслідки теракту у центрі міста...