Чернігів — єдиний обласний центр України, що має такий неймовірно красивий в’їзд: після Десни мандрівника зустрічає велична козацька Катерининська церква. Тепер же ще й дорогу на в’їзді покладено нову. З її станом і знайомився Прем’єр-міністр Володимир Гройсман (на знімку).

Фото Віктора КОШМАЛА.

Глава уряду повідомив про плани оновлення дороги Київ — Чернігів. Це має стати одним із перших проектів реалізації п’ятирічного плану з’єднання обласних центрів України якісними автомобільними дорогами.

«Плануємо восени підписати угоду з міжнародними фінансовими організаціями на 160 мільйонів євро, які будуть спрямовані на повну реконструкцію дороги Київ — Чернігів. Роботи розпочнуться навесні», — зазначив Прем’єр-міністр і додав: побудувати дорогу — важливо. Але потрібно також дотримуватися норм безпеки руху — розмітка, острівці безпеки, засоби контролю швидкісного режиму».

Володимир Гройсман наголосив, що нині ремонти доріг ведуться по всій країні, і понад половина запланованих робіт уже виконані. До того ж оновлюються траси не тільки державного та міжнародного значення, а й місцеві дороги, на які цього року виділено 11,5 мільярда гривень коштів державного бюджету.

ДОВІДКОВО

Цього року запланований обсяг дорожніх робіт становить майже 4 тис. км, що є найбільшим показником за останнє десятиліття. Обсяг запланованого фінансування мало не 47 млрд грн, що також перевищує показники минулих періодів. Цього року урядом започаткована ініціатива 500-500-1000, яка передбачає будівництво острівців безпеки, безпечних переходів і руху по колу, що має сприяти загальній безпеці на дорогах. Окремо ведеться перевірка транспортних засобів з метою дотримання норм навантаження і технічного стану.