Шановні друзі!

Сердечно вітаю вас із 60-річчям уведення в експлуатацію одного з найбільших морських портів на Чорному морі.

Сьогодні це масштабний транспортний вузол країни. Сучасне міжнародне високомеханізоване підприємство з передовими технологіями посідає провідне місце в системі морських перевезень нашої держави, успішно розвиваючи її транзитний потенціал.

Порт — повноправний учасник міжнародної транспортної системи. Його унікальність полягає у наявності спеціалізованого комплексу для перевантаження залізничних вагонів, які транспортуються із Чорноморська до Варни, Поті, Батумі залізничними поромами понад 100 вагонів кожен, а також для обслуговування ліній до портів Туреччини та Грузії.

Порт-трудівник перевантажує за рік до 20 мільйонів тонн вантажів: металопродукцію, контейнери, тарно-штучні вантажі, важковагове обладнання, мінеральні добрива, зерно, рослинні масла, технічні рідини.

Приємно, що ви не зупиняєтесь на досягнутому. З одного боку, потужності терміналів, розвинута інфраструктура, а з другого — високий професіоналізм і досвід портовиків, самовіддана праця всього трудового колективу дають змогу досягати нових вершин.

Цього знаменного дня бажаю вам міцного здоров’я, щастя, миру і благополуччя, нових вагомих трудових здобутків. Нехай і надалі ваша енергія, професійна майстерність, цілеспрямованість служать процвітанню України та рідного одеського краю!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.