На Херсонщині через «громадянську позицію», що несумісна з роботою в міліції, подав у відставку начальник Каланчацького райвідділу, міліції Денис Смоляров. Утім його заяву майже негайно дезавуювали у секторі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.
Згідно з інформаційним повідомленням прес-служби міліцейського главку області, у ході перевірок ще восени минулого року «мобільними групами відділу інспекції з особового складу УМВС у Каланчацькому райвідділі були виявлені грубі порушення в оперативно-службовій діяльності, факти невиїзду на місця пригод слідчо-оперативних груп і систематичне ігнорування повідомлень громадян про скоєні кримінальні правопорушення». У зв’язку з цим комісія з етики та службової дисципліни обласного управління МВС «рекомендувала начальнику УМВС звернутися до МВС України з клопотанням про звільнення начальника Каланчацького РВ». А рапорт про відставку від самого Дениса Смолярова в кадрову службу наразі не надходив, наголошують у міліцейській прес-службі.
У телефонній розмові з кореспондентом «Голосу України» підполковник Денис Смоляров повідомив, що про якісь свої порушення чи помилки «нічого не знає», а рапорт на звільнення з органів подав за власним бажанням, для переходу на пенсію. Денис Ігоревич підтвердив, що його відставка пов’язана саме з громадянською позицією, але чим конкретно викликане його незадоволення, пояснювати відмовився, доки залишається в органах МВС.
Підполковник Денис Смоляров працював на Херсонщині з грудня 2010 року. Спершу — начальником Генічеського РВ УМВС, де координував успішне розкриття низки резонансних злочинів, і з майорів достроково став підполковником. Він вважався добросовісним працівником, з колегами та керівництвом міліції області не конфліктував. Та в жовтні 2013-го «через відсутність контролю за своєчасністю реагування на звернення громадян» був переведений на посаду з меншим обсягом роботи до Каланчака. А ще за місяць його взагалі зібралися звільняти. При цьому політикою підполковник Смоляров ніколи не займався і прихильником якоїсь опозиційної партії не був.
Херсонська область.