На Луганщині обговорили перспективи утворення об’єднаних територіальних громад з адміністративними центрами у містах обласного значення —Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку.

Під час наради з цього питання відбулася ціла дискусія щодо переваг та недоліків утворення ОТГ. Зокрема, йшлося про спрощену процедуру утворення ОТГ з адміністративним центром у містах обласного значення, яка передбачає лише пропозицію сільської, селищної ради, сформовану за результатами громадських обговорень та надання згоди з боку рад міст обласного значення.

У Сєвєродонецькій міській раді, наприклад, створено робочу групу з вивчення цього питання. Представники Боровенської, Єпіфанівської сільських громад Кремінського району, Чабанівської, Смолянинівської сільських громад Новоайдарського району доповіли про наміри ініціювати процес приєднання до Сєвєродонецької територіальної громади.

Свою точку зору з цього питання висловили представники органів місцевого самоврядування міст, а також сільських, селищних, міських рад Кремінського, Новоайдарського, Попаснянського районів області, які межують з містами обласного значення.

Учасники наради дійшли згоди провести консультації з представниками органів місцевого самоврядування, щоб не наробити прикрих помилок.

Луганська область.