Росія всіма силами намагається замаскувати насильницьку асиміляцію корінних народів Федерації під начебто об’єктивні процеси. Рикошетом це може вдарити і по українських громадянах в окупованому Криму.

Так глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Рефат Чубаров прокоментував нещодавно затверджений Держдумою Росії закон, який дозволяє громадянам РФ, які проживають у національних суб’єктах Федерації, не вивчати національні мови.
«Те, що Росія проголосувала за цей закон, абсолютно не стосується кримських татар і Криму, тому що Крим є окупованою територією. Але зрозуміло, що деякий час, поки Росія контролюватиме українські землі, у тому числі й Крим, вона спробує впроваджувати цей закон», — зауважив політик.
Рефат Чубаров наголосив, що внутрішня політика Росії вирізняється цинічністю і декларативністю. Декларуючи рівність і державний статус національних мов у національних автономних республіках, російська влада насправді всіма засобами створює умови для домінування в усіх сферах російської мови, до того ж насильницькими методами звужуючи сферу використання корінними народами РФ своїх мов.
У підсумку, вважає глава Меджлісу, це призведе до масового витіснення мови корінних народів з повсякденного спілкування, з професійної діяльності тощо. 

Рефат Чубаров наголосив на тому, що значна кількість народів, які населяють Російську Федерацію, були в різні історичні період включені до її складу проти своєї волі.

Фото з сайту www.qha.com.ua