Глазго, Единбург (Велика Британія, Шотландія). Перший об’єднаний чемпіонат Європи з літніх видів спорту.
Стрибки у воду. Українська пара Олег Колодій/Софія Лискун завоювала золоті медалі в командних змаганнях із результатом 355,90 бала. Друге місце дісталося німецькому дуету Массенберг/Курьо (352,60), бронзова медаль — у пари з РФ (49,55).
«Наш вид спорту непередбачуваний. Тут потрібно боротися до останнього стрибка, тому що все вирішується тільки після нього. У підсумку ми зробили це завдяки високому коефіцієнту і трохи кращому виконанню стрибків», — прокоментував Олег Колодій.
Зазначимо, що після перших чотирьох стрибків російський дует у складі Євгенія Кузнєцова та Юлії Тимошиніної лідирував, випереджаючи українців на 50,95 очка, але в підсумку пропустив перед собою Колодія та Лискун. А також німецьку пару, яку сформували за добу до початку змагань через травму дворазового призера Олімпійських ігор Патріка Гаусдінга.
Синхронне плавання. Ще дві срібні медалі завоювали українки. У командній технічній програмі збірна України в складі Марії Алексєєвої, Олександри Кашуби, Яни Наріжної, Аліни Шинкаренко, Владислави Алексєєвої, Олександри Коваленко, Анастасії Савчук та Єлизавети Яхно стала другою.
Чергове «срібло» виборола 20-річна Єлизавета Яхно у технічній програмі солісток. На цьому чемпіонаті Європи вона чотири рази піднімалася на п’єдестал пошани: в технічній і довілній програмі разом з Анастасією Савчук, а також двічі в команді. Нагадаємо, що з подругами по команді в комбінації Яхно виграла золоту медаль. Чудове досягнення юної спортсменки. І просто красуні.
Велоспорт (трек). Українка Олена Старикова виграла другу медаль. У гіті на 500 метрів Старикова показала час 53,582 секунди, завоювавши «срібло». Перше місце дісталося представниці РФ Дар’ї Шмельовій, третє — німкені Маріам Вельт.
Ще одну срібну відзнаку Старикова здобула в парі з Любов’ю Басовою в командному спринті.

***

На середину вчорашнього дня лідерами в медальному заліку були:
1. РФ — 31 (15 золотих, 9 срібних, 7 бронзових).
2. Велика Британія — 23 (7, 8, 8).
3. Італія — 29 (7, 7, 15).
4. Нідерланди — 20 (7, 6, 7).
5. Франція — 15 (6, 5, 4).
6. УКРАЇНА — 16 (5, 10, 1).
7. Німеччина — 17 (5, 6, 6).
8. Румунія — 10 (3, 4, 3).
9. Угорщина — 5 (3, 2, 0).
10. Швейцарія — 8 (3, 1, 4).

***

У боротьбу вступили також легкоатлети. Свої змагання вони проводять на Олімпійському стадіоні в Берліні (Німеччина). І одразу — грандіозний результат наших представників спортивної ходьби на дистанції 50 км. У чоловіків «золото» виграв Мар’ян Закальницький, а у жінок «срібло» виборола Аліна Цвілій.