Чотири працівники Донецького міського управління міліції отримали важкі вогнепальні поранення під час затримання особливо небезпечного зловмисника в понеділок увечері в Ленінському районі обласного центру. Потерпілі правоохоронці госпіталізовані, двоє з них прооперовані і перебувають у важкому стані.

Прокурор Донецької області Олег Сюсяйло розповів подробиці інциденту під час затримання громадянина, який перебуває в розшуку і щодо якого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

— Під час затримання злочинець, не виходячи з машини, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по працівниках міліції на ураження. Внаслідок цього четверо з п’яти працівників міліції, які брали участь у затриманні, отримали вогнепальні поранення, — повідомив прокурор області і запевнив, що тримає перебіг розслідування кримінального провадження на особистому контролі.

У силовиків було випущено щонайменше шість куль. Точну кількість встановлюють експерти.

— Ми виходили з того, що громадянин — у розшуку за крадіжку чужого майна, і інформації про те, що він володіє вогнепальною зброєю, не мали. Раніше не судимий, не притягався до кримінальної відповідальності. І ніхто не міг припустити, що він чинитиме такий опір, — пояснив начальник ГУМВС України в Донецькій області Роман Романов.

Головний міліціонер області запевнив, що вживаються всі заходи для затримання зловмисника і пообіцяв призначити солідну винагороду за допомогу слідству.