Припинення залізничного сполучення з Російською Федерацією є правильним кроком у контексті міжнародного санкційного тиску на Росію. Так народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок прокоментував заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про припинення залізничного сполучення з Росією, повідомляє прес-служба партії.
Нагадаємо, Мінінфраструктури підготувало низку пропозицій для протидії Росії, зокрема і через її маневри в Азовському регіоні та на окупованих територіях. Одна з них — припинення пасажирського сполучення з РФ. Ці пропозиції міністерство вже направило на розгляд до відповідних відомств, нині очікують рішення.
Водночас, вважає Сергій Євтушок, у системі координат міжнародних санкцій щодо Росії не варто казати тільки за напрямками, наприклад, лише залізничний. «Це має відбуватись системно, комплексно: і авіасполучення, і залізничне, і автобусне. До того ж українська влада повинна була вже давно це зробити. Це мала бути низка заходів, ініційованих РНБО щодо держави-агресора. Але такого не відбувалося», — зауважив він, нагадавши, що повне припинення повітряного сполучення з РФ відбулося з 25 жовтня 2015 року.
На думку народного депутата, подібні дії — це один із механізмів спільного з міжнародними партнерами тиску на Росію. Щоправда, С. Євтушок обурений тим, що ми й досі маємо торговельні відносини з сусідом. «Це не сприяє припиненню агресії, а лише стимулює російську економіку», — наголосив він.