Начальник районного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві намагався нажитися на батьках загиблого шахтаря. Цей кримінальний факт вдалося розкрити завдяки зверненню до правоохоронців жителя одного із шахтарських міст Луганщини.

У родині гірника сталася трагедія — у результаті нещасного випадку на шахті загинув син, якому ледве виповнилося 22 роки. За таких обставин з державного бюджету сім’ї загиблого виплачується компенсація в розмірі 250 тисяч гривень. Коли батько шахтаря почав оформляти необхідні документи, з’ясувалося, що на 20% суми вже претендує зовсім стороння людина — начальник районного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Виплата компенсації здійснюється саме через цю організацію.

Під час зустрічі чиновник прямо заявив, що якщо не отримає 50 тисяч гривень «відкату», зробить усе можливе, щоб батькам загиблого взагалі не дісталося жодної копійки. У ході проведення негласних слідчих дій здирника було затримано на гарячому в службовому кабінеті в момент отримання хабара.

Триває досудове розслідування, яке встановить усі факти злочинної діяльності чиновника.