Національна платформа «Жінки за мир» проводить збір допомоги школярам «сірої» та «червоної» зони Донбасу. До всеукраїнської благодійної акції можуть приєднатися бажаючі з усіх регіонів країни.

Серед ініціаторів платформи «Жінки за мир» — народний депутат, яка представляє «Опозиційний блок», Наталія Королевська. «Зовсім скоро, першого вересня діти, незважаючи на безперервний конфлікт, підуть в школу, — наголосила вона. — Владі необхідно нарешті перейти до реальних дій і захистити дітей, які змушені жити в умовах війни».

Торік акція «Збери дитину до школи» об’єднала жінок з усіх міст України. Вони зібрали та передали діткам, які проживають на лінії розмежування, шкільне приладдя, одяг, іграшки, а також матеріальну допомогу. Гуманітарні проблеми регіону не вирішено й досі, акцентувала парламентарій, тож цьогоріч кошти і шкільне приладдя для дітей сходу знову збиратимуть. Адже, тільки за офіційними даними, понад півмільйона дітей, які проживають в Донецькій та Луганській областях, потребують термінової гуманітарної допомоги, з них — понад 200 тисяч живуть уздовж лінії розмежування.

«Діти, які живуть в умовах війни, потребують і гуманітарної допомоги, і правового захисту, — каже Н. Королевська. — На жаль, на рівні держави не вирішене питання статусу дітей, які постраждали в результаті бойових дій.  Діти, які відчули всі жахи війни, повинні отримувати комплексну підтримку». 

Вл. інф.