У селищі-райцентрі Семенівка, що на Полтавщині, урочисто відкрили сучасний територіальний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ. У ньому можна зареєструвати автомобіль, отримати довідку про несудимість і номерні знаки на той чи інший транспортний засіб, замінити посвідчення водія. Невдовзі спектр послуг, які тут надаватимуть, ще розшириться.

Присутні на урочистостях народний депутат України Костянтин Іщейкін, керівники області, району та селища наголошували на тому, що в цьому разі маємо приклад плідної співпраці органів влади всіх рівнів, які фактично виконали «домашнє завдання» від представників громади. Адже раніше у Семенівці діяв міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державтоінспекції. Після того, як його закрили, посипалися нарікання з боку мешканців трьох сусідніх районів, які він обслуговував. Бо йдеться зазвичай про сільську глибинку, з якої навіть доїхати, скажімо, в обласний центр непросто.

Для того, щоб замість колишнього МРЕВ у реконструйованому приміщенні з’явився справді сучасний сервісний центр МВС європейського зразка, довелося акумулювати бюджетні кошти. Водночас допомогли спонсори з числа знаних місцевих підприємців.

Завдяки спільним зусиллям створено всі умови для якісного обслуговування відвідувачів без жодних зволікань. У виграші залишилась і місцева об’єднана територіальна громада, до бюджету якої надходитиме 50 відсотків податкових нарахувань на діяльність центру. До того ж тут створено шість нових робочих місць.

Полтавська область.