Святкування Дня Незалежності розпочнеться в Кропивницькому медовим ярмарком ще 17 серпня.
Не залишиться поза увагою жителів області й фестиваль народної творчості («Чута Фест»), що відбуватиметься на території зеленої садиби «Гайдамацька Січ» у мальовничому Цибулевому Знам’янського району 18 серпня.
Поза офіційними заходами, але в рамках свята та ще більше — святкового настрою, 22 серпня в обласному центрі на стадіоні «Зірка» відбудеться концерт українського співака Олега Винника.
Напередодні свята, 23 серпня, триватимуть офіційні заходи — церемонія підняття Державного Прапора на майдані в сквері біля пам’ятника Тарасу Шевченку та покладання квітів до могил загиблих учасників АТО на меморіальному Рівненському кладовищі.
А 24 серпня найголовніший день України розпочнеться на Кіровоградщині з покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Володимиру Винниченку, імпровізованого монумента загиблим спецпризначенцям у Ковалівському парку та до пам’ятника Віктору Чміленку. Урочистості з нагоди 27-ї річниці Незалежності України відбудуться на площі перед міською радою Кропивницького. Жителі міста і області також візьмуть участь у традиційній ході вишиванок. А митці краю запропонують землякам святковий концерт у театрі Марка Кропивницького.
Цього самого дня у Скопіївці Добровеличківського району вируватиме традиційний фестиваль «Ми — українці!». У програмі — виступи зірки української естради, народної артистки України Руслани Лижичко, Національного академічного духового оркестру України, Волинського державного академічного народного хору та гурту «Божедари».
Священнослужителі проведуть у храмах області молебні в ім’я процвітання України.
З 21 по 27 серпня в регіоні триватимуть спортивні змагання.