Він обіцяє перетворити «дороги смерті» на «дороги життя»

Під час робочого візиту на Миколаївщину Олег Ляшко добирався до міста Баштанки та села Виноградівки найгіршою дорогою області — трасою Н-11. Місцеві жителі поскаржилися: через незадовільний стан дороги тут стається велика кількість аварій зі смертями. Не кажучи вже про те, скільки грошей з’їдає ремонт техніки після поїздок бездоріжжям.

Олег Ляшко добився ремонту траси Миколаїв — Кривий Ріг, тепер добивається ремонту дороги до Маріуполя.

Фото прес-служби Олега ЛЯШКА.

Повертаючись до Миколаєва, політик вийшов на дорогу і просто з ями звернувся до керівництва держави та місцевих чиновників. Тим самим політик хотів привернути увагу до проблем місцевих жителів, на звернення яких чиновники не реагували.

Емоційне звернення Ляшка спрацювало: керівництво області вже наступного дня взялося за ремонт дороги.

«Після моєї зустрічі з жителями села Виноградівка на Миколаївщині дорожники почали ремонт ділянки траси Н-11 у цьому селі. Дякую голові ОДА Олексію Савченку за оперативну реакцію на моє звернення», — розповів Ляшко.

Але зупинятися на досягнутому народний депутат не збирається. Обіцяє українцям взятися за глобальний ремонт стратегічної траси.

«Інформую жителів Миколаївщини і Дніпропетровщини, що я також переговорив із прем’єром Гройсманом і міністром інфраструктури Омеляном щодо капітального ремонту всієї траси Н-11 Миколаїв — Кривий Ріг —Дніпро. У цьому році на її ремонт виділено всього 200 мільйонів гривень. Це дуже мало, загальна вартість робіт — більше двох мільярдів гривень. Тому я звернувся до уряду з проханням збільшити суму мінімум удвічі, до 400—500 мільйонів. Урядовці обіцяли мені знайти можливості.

Зробимо трасу Н-11 дорогою життя!», — повідомив Ляшко.

На аварійній ділянці траси політик зупинився і поговорив із водіями. Розповів, що збирається робити із недобросовісними підрядниками дорожніх робіт.

«Якщо знову гроші на дороги розкрадуть — закопаємо тут в ямі того, хто за це відповідає, і асфальтоукладальником зверху проїдемо!», — рішуче сказав Ляшко.

Політик продовжує тримати на контролі й питання ремонту дороги до Маріуполя. Під час зустрічі з міським головою Вадимом Бойченком Олег Ляшко пообіцяв вибити кошти на ремонт траси.

«Ми обов’язково доб’ємося, щоб ремонт цієї дороги був записаний окремим рядком у бюджеті. Щоб маріупольці не чекали, коли «Укравтодор» затвердить перелік доріг, які треба відремонтувати, а одразу у держбюджеті були передбачені кошти на ремонт цієї траси. Дорога Запоріжжя —Маріуполь повинна стати «дорогою життя» так само, як і дорога Миколаїв — Кривий Ріг — Дніпро!», — наголосив політик.