Батурин — столиця чотирьох українських гетьманів, місце слави і сили. Відроджений Батурин, що із невеличкого радянського селища перетворився на справжнє українське місто, що гордовито сяє розкішним палацом гетьмана Розумовського, музеями Національного заповідника «Гетьманська столиця», з Днем Незалежності вітатиме співачка Руслана. Тут відбудеться концерт із симфонічним оркестром та музикантами-віртуозами.
До проекту Руслана долучила багатьох друзів-артистів: Сашко Положинський та гурт «Тартак», Тоня Матвієнко, українські віртуози Василь Попадюк та Олесь Журавчак, гурт «Kozak Sistem», Катя Чілі, шоу-балет «Життя». Концерт Руслани та українських зірок відбудеться із симфонічним оркестром «Київська Камерата».
«День Незалежності — особливе свято. Для кожного українця, для мене, для кожного з вас. У цей день ми чекаємо особливої музики. Особливих концертів, — каже співачка. — І, безперечно, найкраще робити ці особливі концерти в особливих місцях — місцях, де творилася Українська Держава, місцях, де ми розуміємо, заради чого боремося за неї так віддано.
23 серпня я чекаю всіх вас на особливий концерт. Де зберемося ми, всі музиканти, і по-чесному заспіваємо для кожного з вас на честь України. Це унікальне місце. Унікальне тим, що там створювалася Українська Держава. Вже тоді ми були Європою. Давайте згадаємо це, щоб ми розуміли, куди нам рухатися далі».

Чернігівська область.