День Державного Прапора та 27-му річницю Незалежності України відзначатимуть у Львові. «23 серпня біля будівлі адміністрації о 9-й годині урочисто підніматимемо прапор, це відбуватиметься уніфіковано на всій території України. 
 

Прапор підніматиме наша чемпіонка Христина Погранична. Також дітки, які малюватимуть листівки, подарують їх військовим. Будівлю адміністрації прикрасять синьо-жовтими прапорами завдовжки 11 метрів», — зазначила т. в. о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк.

Далі в програмі — віче біля Меморіалу УГА, покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих героїв АТО та на могилах героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

У День Незалежності, 24 серпня, в усіх храмах області упродовж дня проводитимуть молебні за Україну, відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та урочиста мистецька частина «Ми різні, ми єдині». Цьогоріч на урочисту частину представники з усієї області приїдуть у вишиванках, притаманних кожному регіону.

Як повідомила директор департаменту з питань культури національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, упродовж дня діятиме етноалея «Унікальна Львівщина» — від пам’ятника Шевченку до Оперного театру. Тут буде понад два десятки локацій. А головною подією Дня Незалежності стане вечірній проект «Україна. Історія сили і перемог» на площі біля будівлі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Увечері всі охочі зможуть переглянути легендарну кінострічку «Кіборги» у парку «На валах».

Львів.