Уміння та навички, отримані під час навчання на факультеті підготовки офіцерів запасу Національного університету оборони імені Івана Черняховського, допоможуть його випускникам захищати Батьківщину в разі ескалації війни з Росією. Так вважає народний депутат, представниця фракції Народного фронту Тетяна Чорновол. Днями вона закінчила навчання на факультеті та разом з іншими випускниками склала присягу на вірність народу України.

Звертаючись до випускників з вітальним словом під час урочистої церемонії, парламентарій, зокрема, сказала: «Через п’ять хвилин всі ми станемо офіцерами української армії, яка вже чотири роки захищає нашу державу від агресивної московської імперії.

Особливо хочу привітати тих, хто вже зробив свій вибір стати захисником держави й після випуску поповнить лави нашого славетного війська». Як зауважила 

Т. Чорновол, вона завжди хотіла бути офіцером. Каже, мала великий комплекс після 2014—2015 років, коли багато часу була на фронті. Але тоді «просто плуталася під ногами з автоматом і заважала іншим». «Під час наступу на Маріуполь побачила, що жодних шансів когось захистити в мене немає, — згадує народний депутат. — Те саме було під Дебальцевим та Вуглегірськом, куди приїжджала, сподіваючись вписатися в якісь бойові дії», — розповіла вона. «Тепер знаю, що коли буде ескалація конфлікту, зможу стати в стрій і захищати, можу досягти реальних результатів», — стверджує політик. «Маю велике бажання використати отримані вміння, але не для захисту, а для визволення окупованих територій — Криму та Донбасу», — продовжила Т. Чорновол.

Вл. інф.