Станиця Луганська відзначає четверту річницю визволення від незаконних збройних формувань. 

Почесний караул біля пам’ятника загиблим українським воїнам.

Фото прес-служби Станично-Луганської РДА.

18 серпня 2014 року в районному центрі знову було піднято Державний прапор України. Операцію з визволення населеного пункту здійснили чотири підрозділи, а першими були бійці 13-го батальйону територіальної оборони з Чернігівщини під командуванням командира батальйону Олександра Жакуна. Вночі українські військові зайшли у Станицю, а вже вранці на будівлі районної державної адміністрації замайорів жовто-блакитний прапор. Ця подія сталася напередодні великого для всього українського народу свята — Дня Державного прапора та Дня Незалежності України.

У Станиці Луганській встановлено пам’ятні знаки і загиблим військовослужбовцям, і мирним мешканцям, які загинули під час активних бойових дій. На центральній площі райцентру посаджено алею Миру та Єдності — як символ вічного прагнення до мирного співіснування і злагоди у суспільстві. Друзі з Волині допомогли встановити Свято-Покровську капличку на КПВВ. Це все для того, щоб усі пам’ятали, якою ціною далося визволення Станиці.

«Розбудова мирного життя тут, на підконтрольній Україні частині області, є запорукою цілісності й успішного майбутнього всієї Луганщини під єдиним синьо-жовтим стягом!» — вважає голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У ці дні район віддає данину пам’яті тим, хто загинув у зоні проведення Операції об’єднаних сил, зокрема, саме тут, на лінії розмежування, захищаючи свободу і територіальну цілісність держави. До дня визволення Станиці на районному стадіоні відбулось велике спортивне свято.

Луганська область.