Тематичні заходи, святкові концерти, фестивалі та майстер-класи відбудуться у Львові у рамках святкування 27-ї річниці Незалежності. Чимало святкових заходів буде проведено не лише у центрі міста, а й у районах Львова. Їх організовують у міських бібліотеках та народних домах.
 

Упродовж 22 — 26 серпня центр міста порине у Міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир». Для участі у ньому до Львова завітають колективи з різних країн, які презентуватимуть свою культуру, танці та кухню.

У Міському палаці культури імені Г. Хоткевича протягом двох днів обговорюватимуть, що Незалежність означає для кожного з нас, буде презентовано виставу театру «DOMUS» (театр заснований переселенцями з Криму і львів’янами) «Метелики вільні».

Проводитимуть різноманітні концерти, майстер-класи.

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького організовує благодійний захід «Захиснику — слава!». А Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької відкриє свій театральний сезон дійством на площі перед театром.

Триватиме Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові», у рамках якого на різних локаціях і в храмах, на відкритих майданчиках можна почути колективи з України та Польщі.

«Ключовим заходом на День Незалежності буде відеомапінг на Ратуші о 22.00, де буде відтворена історія державотворення та роль людей у творенні нашої Незалежності. Уперше буде відеомапінг «Обличчя Незалежності» на фасаді храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові — 25 серпня о 22.00», — зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міськради.

Львів.