Фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль», святковий концерт «Таланти рідної землі тобі даруєм, Україно!», виставки робіт народних майстрів — це не повний перелік заходів, що відбуватимуться 24 серпня на майдані Незалежності у Вінниці.

— По-справжньому свято відчувається тоді, коли до нього може долучитися кожен охочий, — каже керівник департаменту інформаційної політики Вінницької міськради Аліса Мисловська. — З цією метою організовуємо низку майстер-класів із декоративно-ужиткового мистецтва. Їх проведуть титуловані майстри, які покажуть і свої роботи.

— Ніколи не перестану захоплюватися талантом українців, — так висловився один з учасників польської делегації під час перебування у Вінниці на Дні Європи у травні ц. р. — Надзвичайно талановита нація!

На святкування Дня Незалежності вінничани також чекають гостей з міст-побратимів Польщі, Молдови, Румунії, інших країн. Кожен, хто прийде у середмістя, зверне увагу на тематичну виставку «Парад Незалежності». Комунальне підприємство «Центр історії Вінниці» підготувало розкладні стенди, на яких світлини і тексти повідають історію міста і держави від часів Визвольних змагань 100-річної давності й до відновлення незалежності на початку 90-х.

Сьомий рік поспіль на майдані відбуватиметься фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Його мета — представити роботи наймолодших майстрів міста, вихованців шкіл естетичного мистецтва. Традиційно до участі долучаються працівники обласного краєзнавчого музею з виставкою рідкісних експонатів. О 15-й годині розпочнеться святковий концерт «Таланти рідної землі тобі даруєм, Україно!», участь у якому братимуть: артисти відомого колективу академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» обласної філармонії, гурту «Sunrise» та солісти вокальної студії «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв. Завершуватиме виступ гурт «Експромт» обласної філармонії з популярним виконавцем Олександром Онуфрійчуком. Упродовж дня на майдані лунатиме музика естрадно-духового оркестру «ВінБенд». До речі, напередодні свята під час репетиції ансамбль уже збирав чимало глядачів.

Вл. інф.