В Ізяславському районному історико-краєзнавчому музеї до Дня Незалежності відкрили виставку живописних робіт «Розбудовники Української держави» Асафата Дністряна. 

Відкриття виставки Асафата Дністряна «Розбудовники Української держави».

Фото надано Ізяславською РДА.

Їхній автор ізяславчанин — колишній політв’язень, учасник руху українського опору комуністичному режиму. Він представив портрети рідних, учасників руху національного опору, видатних борців за свободу та незалежність України. На полотнах також історичні особи — Тарас Шевченко, Симон Петлюра, Степан Бандера, патріарх Мстислав, Ярослава Стецько та інші. Усі ці твори художник передав у дар громаді Ізяслава.

Раніше музей видав книгу спогадів Асафата Дністряна «Від Карпат до Заполяр’я». Це документально-біографічний твір про окремі сторінки історії України, про випробування, які довелось пережити радянським політрепресованим. Сам автор отримав 20 років ув’язнення, пройшовши поневіряння в тюрмах, був відправлений у табір на каторжну працю в Заполяр’я, де вже на той час перебували його батько та брат Василь. А два старших брати загинули, один у бою з НКВС, інший із фашистами.

Хмельницька область.