З нагоди святкування Дня Незалежності країни в Національному заповіднику «Давній Галич» на Крилоській горі 25 серпня відбудеться духовно-мистецький проект «Вірую». Благодійний фонд «Україна Інкогніта» презентує духовно-мистецький проект «Вірую», котрий об’єднав найкращих українських музикантів світового рівня.

Уперше опера-реквієм «IYOV» формації Nova Opera пролунає просто неба в Крилосі, своїм неймовірним голосом шанувальників якісної вітчизняної музики потішать артисти Ніна Матвієнко, Наталка Половинка та Юлія Тарасович із музичним проектом «Радуйся». Поціновувачам класики запропонують виступ академічного симфонічного оркестру Івано-Франківської філармонії. Класичні твори та українські мотиви зазвучать по-новому, адже музикант Ірина Рябчун виконає їх на унікальному інструменті — карильйоні.

Опера-реквієм «IYOV» створена за книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. Написана в синтетичному жанрі, що вперше в історії світової музики поєднав у собі оперу, реквієм та ораторію. Книга Йова — не лише розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе. Пронизлива історія про страждання, що перетворюється на оду життю. Цей твір особливо актуальний в сучасних українських реаліях, адже безмежна віра Йова не лише дарує надію, а й повертає все втрачене під час випробувань.

Місце проведення проекту обрано не випадково — впродовж XII—XIV століть Крилос був центром Галицько-Волинського князівства. Нині тисячі прочан із вірою в серці приходять у пошуках духовного відновлення в храм на горі. Церква впродовж століть об’єднувала українців, завжди була, є і буде символом незламної віри та натхнення на нові добрі звершення.

Організатор мистецького проекту «Вірую» — благодійний фонд «Україна Інкогніта». Співорганізатори: Івано-Франківська Торгово-промислова палата, Івано-Франківська ОДА, Агенція регіонального розвитку Івано-Франківської області.

Івано-Франківська область.