Олег ЛЯШКО: «Годувати дітей у школах і дитсадках - функція держави!»

Політик вимагає давати кожній дитині щодня ложку меду та склянку молока безплатно.

Олег Ляшко на Харківській молочній фабриці-кухні дитячого харчування розповів, що домагається якісного і доступного харчування для школярів і дошкільнят.

Днями політик відвідав Харків — єдине в Україні місто, де за рахунок місцевого бюджету створено молочну фабрику-кухню дитячого харчування. Її продукція для дітей з малозабезпечених сімей надається безплатно. Політик наголосив: годувати школярів і дошкільнят за рахунок держбюджету мають у всіх навчальних закладах по всій країні. І Харків має стати прикладом цього.
«Така молочна кухня, як у Харкові, має бути у кожному місті. Тому ми домагатимемося, щоб у держбюджеті на наступний рік було передбачено кошти на харчування дітей у школах і дитсадках. Бо сьогодні багато сімей мають низькі доходи і їм нічим годувати своїх дітей. Це має бути функцією держави. Крім того, за рахунок держбюджету кожній дитині щодня у школі мають давати склянку молока і ложку меду. Щоб наші діти були здорові, рожевощокі і не голодували. На дітях не можна економити, бо нам потрібна здорова нація!» — наголосив Ляшко.
Лідер РПЛ особисто поласував молочною продукцією, виготовленою на підприємстві, — найбільше йому сподобалася манна каша. Каже, такої якості має бути вся продукція в країні. Тому вимагає повернути державний нагляд за якістю продукції.
«Сьогодні дітей труять неякісною пальмовою олією, бо немає державного контролю за стандартами якості. Бодяжать десь у підворіттях і розливають, щоб заробити 3 копійки. А діти потім у реанімаціях лежать. Тому ми вимагаємо відновити державний контроль за якістю продукції, щоб не травили наших людей. Треба припинити цей бардак, коли щодня люди потрапляють до лікарень через пальмову олію, палену горілку чи гнилу шаурму. Досить хаосу, за який українці платять своїм здоров’ям!» — заявив народний депутат.
Також Олег Ляшко вимагає запровадити державні програми підтримки тваринництва, щоб фермери постачали більше натуральної молочної продукції.
«Ми боремося за заборону пальмової олії в молочній продукції, дотації на корів та відновлення агропереробки, щоб на такі заводи привозили найкраще українське молоко. Також ми категорично проти продажу землі. Нам треба більше корів, а не латифундистів на нашій землі. Ми вимагаємо ухвалити наші зміни до Конституції, щоб єдиним господарем на землі був фермер», — зазначив Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надано прес-службою Радикальної партії.