Футбол. Петах-Тіква (Ізраїль). Стадіон «Ха-Мошава». Турнір чотирьох.

«Зеніт» (Росія,  Санкт-Петербург) — ЦСКА (Росія, Москва). 2:0. Голи: Галк, 17, Шатов, 89.

Як показала зустріч, у дещо ліпшому функціональному стані на даному етапі перебуває «Зеніт». І це не дивно, адже пітерцям доводиться форсувати підготовку — їм уже в лютому змагатися з дортмундською «Боруссією» у Лізі чемпіонів. Натомість «армійці» від єврокубків вільні, а свій перший офіційний поєдинок проведуть лише в березні.

Матч складався з різних таймів. У першому на полі домінував «Зеніт», а в другому переконливішим був ЦСКА. Однак в обох половинах гри зенітівцям удалося провести по м’ячу. А от «армійці» ніяк не можуть забити в контрольних зустрічах. Одне слово, є над чим замислитися Леоніду Слуцькому — наставнику столичного клубу.

«Металіст» (Україна, Харків) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:2. Голи: Коста, 10, Срна, 70.

«Металіст»: Шуст, Гуйє, Моледо, Азеведо (Пшеничних, 46), Ксьонз, Богданов (Шелаєв, 60), Соуза (Нойок, 70), Марлос (Радченко, 76), Бланко (Едмар, 46), Гомес (Березовчук, 79), Девич (Гоменюк, 74).

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, Кучер, Чигринський (Кривцов, 74), Ракицький (Фернандо, 46), Ісмаїлі (Шевчук, 46), Тейшейра (Нем, 67), Коста (Адріано, 67), Бернард (Тайсон, 67), Фред (Ілсіньо, 74), Феррейра (Едуардо, 67).

«Шахтар» одразу заволодів ініціативою, провів кілька атак на ворота харків’ян. І втілив свою перевагу в забитий м’яч: після передачі Срни відзначився Коста.

Після цього «гірники» мали ще кілька непоганих моментів, але в завершальній стадії їм забракло холоднокровності. Натомість в «Металіста» була лише одна реальна можливість зрівняти рахунок: перед самою перервою Девич ударом зі штрафного влучив у стійку воріт.

У другому таймі характер гри не дуже змінився. Як наслідок — другий гол «Шахтаря»: зі штрафного ворота вразив Срна — знаний майстер стандартів. 

Отже, після другого ігрового дня турніру «гірники» мають найбільші шанси заволодіти призом. Нагадаємо, що за регламентом змагання за рівної кількості очок насамперед враховують різницю забитих і пропущених м’ячів.

А поки що учасники мають такі очкові показники: «Шахтар» — 6, «Зеніт» — 3, ЦСКА — 2, «Металіст» — 1. 

Завершальний тур відбудеться завтра. Нагадаємо, зустрінуться: «Зеніт» — «Металіст», «Шахтар» — ЦСКА.

Грають «Металіст» і «Шахтар».

Фото з сайту metalist.ua.