Державне підприємство «Парламентський телеканал «Рада» з 1 вересня 2018 року розпочинає мовлення у загальнонаціональному цілодобовому цифровому форматі у багатоканальній телемережі МХ-5 (стандарт DVB-T2 (MPEG-4)). Це стало можливим завдяки перемозі телеканала у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення, який провела Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

«Це один із історичних моментів у житті телеканала. 20 років тому ми розпочинали з однієї телепрограми — тепер наш сигнал цілодобово буде доступний для широкої аудиторії на всій території України, — зазначив директор телеканала «Рада» Володимир Лех. — Важливо, що це відбувається зараз — за півроку до президентських та за рік до парламентських виборів. Політичне життя країни співвітчизники бачитимуть і аналізуватимуть з перших вуст».

За його словами, присутність телеканала «Рада» у загальнонаціональному доступі дасть можливість ширше інформувати населення України про весь законодавчий процес в державі. «Ми розвиваємось, рухаємось уперед, а висновки робити нашим глядачам!» — наголосив Володимир Лех.

Канал «Рада» — єдиний у державі телеканал, який у повному обсязі транслює пленарні засідання, засідання погоджувальних рад, парламентських слухань, брифінги народних депутатів, а також висвітлює роботу парламентських комітетів та комісій.

У новому політичному сезоні телеканал обіцяє збільшити кількість інформаційно-аналітичних програм. Планує й надалі парламентські заходи висвітлювати у прямому ефірі — ще й кращої якості. Для цього телеканал провів часткову технічну модернізацію із заміною телевізійної техніки, яка відпрацювала майже 20 років.

Попри перехід на загальнонаціональне цифрове мовлення, парламентський телеканал «Рада» залишиться в ефірі у кабельних мережах та на супутнику ASTRA-4A.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.