Будь-які перешкоди виборчому процесу в об’єднаних територіальних громадах, які нині активно формуються в Україні і є ефективною формою самоврядування, неприпустимі. Немає жодної законодавчо обумовленої заборони бажанню людей об’єднуватися і розвивати свої території. Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спеціальної наради з керівництвом Центральної виборчої комісії та Міністерства юстиції, присвяченої питанням розблокування виборів у понад сотні новоутворених ОТГ.

Існуючі юридичні колізії призвели до того, що вибори опинилися під загрозою зриву. І це, в свою чергу, загрожує процесу подальшої децентралізації в Україні, яка є однією з найбільш фундаментальних реформ, додав В. Гройсман, повідомила прес-служба КМУ.

Учасники наради зауважили, що глобальних підстав скасовувати заплановане волевиявлення насправді не існує. Натомість є юридичні нюанси, які потребують врегулювання і роз’яснення. У цьому контексті глава уряду закликав знайти прийнятний механізм і забезпечити проведення виборів у листопаді або не пізніше кінця цього року. Такий крок, впевнений Прем’єр-міністр, буде зрозумілий і виборцям, і громадам, і уряду. Тримати людей у невпевненості не можна, наголосив він.