Шановні друзі!

Сердечно вітаю вас із Днем знань. Свято 1 вересня залишається в пам’яті кожної людини. У когось цей день асоціюється зі шкільними роками, а комусь більше запам’яталося навчання в технікумі, коледжі, професійно-технічному училищі, закладі вищої освіти. А може, молодий вчитель більше хвилювався, коли йшов викладати свій перший урок.

День знань — свято, яке об’єднує мільйони українців, тих, для кого вперше пролунає дзвоник, і тих, хто щойно пережив радість випускного вечора та наполегливою працею здобув звання студента, і тих, хто вже прямує шляхом професійного зростання, а також тих, хто присвятив своє життя нелегкій освітянській праці.

Найтепліші вітання нашим викладачам, учителям, вихователям, які є опорою суспільства і держави. У складний для нашої країни час перед працівниками сфери освіти постали нові надважливі завдання — виховати справжніх громадян і патріотів України, відродити в українському суспільстві високі моральні та громадянські цінності, навчити молодь жити в єдиній неподільній країні. Саме від них залежить, якою буде Україна завтра.

Верховна Рада України послідовно здійснює всі необхідні кроки для розвитку вітчизняної освіти.

Наша мета — високорозвинута, заможна та могутня країна вільних і освічених громадян. Тож вірю, що цей навчальний рік стане знаковим для вітчизняної освіти, яка зміцнюватиме потенціал країни, формуватиме та розкриватиме нові зірки української науки, освіти, культури, економіки та спорту.

Міцного здоров’я всім вам, наполегливості, віри у власні сили, невичерпної енергії та творчих здобутків у новому навчальному році!

Андрій ПАРУБІЙ.