У Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася посвята у студенти.

Директор Інституту міжнародних відносин, доктор політичних наук, професор Валерій Копійка у вступному слові розповів, що цьогоріч студентами-першокурсниками стали 468 чоловік. На деякі спеціальності конкурс сягав до 30 осіб на одне місце.

Цього року навчальний заклад відзначатиме своє 75-ліття. За час  існування інститут випустив 16 тисяч фахівців, з них 7 тисяч іноземних студентів з 90 країн.

Сьогодні тут навчаються тисячі студентів, аспірантів і стажистів, майже 250 з них — іноземні громадяни з понад 20 країн; кілька сотень осіб здобувають другу вищу освіту заочно.

Інститут міжнародних відносин готує фахівців за такими спеціальностями: міжнародні відносини, міжнародне право, міжнародні економічні відносини, міжнародна інформація, міжнародний бізнес. Інститут постійно розширює і зміцнює контакти з університетами й науковими центрами України та зарубіжжя. В рамках міжуніверситетських угод інститут співпрацює з більш як 60 вищими навчальними закладами-партнерами з Великої Британії, Бельгії, Греції, Єгипту, Ірану, Іспанії, Канади, КНР, ФРН, Республіки Корея, Польщі, Росії, США, Франції, Японії та ін.

На знімку (зліва направо): український дипломат, міністр закордонних справ України (2007—2009), Надзвичайний і Повноважний Посол України (1996) Володимир Огризко, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, директор Інституту міжнародних відносин, доктор політичних наук, професор Валерій Копійка, український дипломат і політик, двічі міністр закордонних справ України (1998—2000, 2005—2007), заступник голови Комітету в закордонних справах Верховної Ради України Борис Тарасюк.

Фото автора.