Мешканка села Василівка Семенівського району Агафія Прокопівна Байбуза днями відзначила столітній ювілей. З цієї нагоди до її господи завітали родичі, односельці, представники влади. Керівники району та села вручили довгожительці квіти та подарунки, передали привітання від Президента України.
Для земляків вона стала живою історією, адже народилася на початку 1914 року, себто напередодні Першої світової війни. Тож більшості з нас важко навіть уявити, що довелося пережити цій скромній сільській жінці, котра фактично все своє трудове життя працювала в колгоспній ланці. Водночас народила і виховала двох дітей, має онуків і правнуків.
За святковим столом родичі згадували не лише головні етапи життя берегині роду, а й її добру вдачу, щире серце, вміння знаходити порозуміння з багатьма людьми, підтримувати їх. Досить сказати, що Агафія Прокопівна в одній хаті зі своєю невісткою живе з 1960 року. Причому остання й зараз відгукується про свекруху дуже тепло, живуть вони, як кажуть, душа в душу. На думку односельців, саме ті людські якості чи не найбільше посприяли довголіттю ювілярки.
Полтавська область.