До проблеми, пов’язаної з новим порядком оформлення субсидій, увагу під час спільного брифінгу привернули народні депутати – представники «Народного фронту» Олег Медуниця, Тарас Кремінь та Ігор Бриченко.

Цей порядок депутати вважають не зовсім справедливим. «У 2014—2015 роках почав діяти фактично заявочний принцип надання субсидій. З 1 травня нинішнього року уряд змінив такий порядок. І ми вважаємо деякі його пункти дискримінаційними», — наголосив О. Медуниця.

Зокрема особи, які не отримують доходів і, відповідно, не сплачують податок на доходи фізичних осіб, позбавлені права на отримання субсидії. «Але до цієї категорії потрапили і громадяни, які мають заборгованість з зарплати», — зауважив він. За словами обранця, з 7 000 громадян, котрі працюють на заводах Сумщини, 3 600 отримують субсидію. Нині вони можуть її втратити.

«Ця проблема актуальна не лише для Сумської області. Тому ми написали колективне звернення до уряду і наполегливо рекомендуємо йому зробити так, щоб цю норму з нового порядку було вилучено і повернуто стару редакцію», — наголосив О. Медуниця.

Тарас Кремінь у свою чергу звернувся до керівників державних підприємств і особисто до прем’єра з проханням провести роботу з ліквідації заборгованості з зарплати. Передусім на державних підприємствах.